BALIKESİR / KEPSUT - Halk Eğitim Merkezi

Ock

Usta Öğreticilerimizden KA1 projemize katılmak isteyenlerin 24/01/2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar dilekçe ile Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.

Ock

Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi (KA1) - Yetişkin Eğitimi Personelinin Öğrenme Hareketliliği kapsamında KEPSUT HEM´DE AB´DE projemiz kabul edildi.

Ara

BENGİ Projesi kapsamında  İlçe Kaymakamı Sayın Murat ATICI Aşçı Çıraklığı kursumuza katılan kursiyerleri ziyaret etti. Ziyarete İlçe Jandama Komutanı J.Yzb. Anıl KOSALI, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ahmet GİCE, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal DURMUŞ ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şerif BAYAR katıldı.    Kursiyerler ile birlikte kitap okuma etkinliğini yapan Kaymakam Sayın ATICI; kursiyerlere evde kitap okuyarak çocuklarına örnek olmaları ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın önemi üzerinde edilen sohbetin ardından etkinliğe son verildi.

Ara

Hotaşlar Köyü´ne açtığımız kurstan sonra üretim yapan İskender Bey ve Fatma Hanım´ı ziyaret ettik. Mantar yetiştiriciliğinin yanında solucan gübresi üretimi de yaptıklarını anlattılar.

Çok Kıymetli Öğrencimiz,

Açık öğretim okullarında okurken aynı zamanda meslek sahibi olmak ister misiniz?

Mesleki eğitim merkezlerinin ustalık programlarına kayıt olursanız;

• Meslek öğrenirken ücret alırsınız.

• İş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanırsınız.

• Açık öğretimde aldığınız dersleri saydırarak meslek lisesi diploması alırsınız ve teknisyen unvanına sahip olursunuz.

• 4 yıl sonunda ustalık belgesi alarak kendi işyerinizi açabilirsiniz.

• İş yerinizi açarken KOSGEB’den 50 bin TL hibe ve 100 bin TL de faizsiz kredi desteği alabilirsiniz.

MESLEĞİNİZİ EDİNİN, GELECEĞİNİZİ GARANTİ ALTINA ALIN

Kayıt için sizi en yakın Mesleki Eğitim Merkezine veya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bekliyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Ekm

Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz tarafından "BENGİ" Projesi değerler eğitimi kapsamında aşure hayrı yapıldı.

İlçemiz Çarşı Camiinde kılınan Cuma namazına müteakiben 850 kişiye dağıtılan aşure hayrına, İlçe Kaymakamımız Sayın Murat ATICI ve İlçe Daire Amirleri katıldı. Halkımızla sohbet eden Kaymakam ATICI, emeği geçen herkeze teşekkür etti.

Ekm

Hotaşlar Köyümüzde ki kursumuz devam ediyor.

Kursiyerlerimiz bu kursta :

- İşlemeye Hazırlık

- Desen Panosu

- Nakış Tasarımları

- Basit Nakış İğneleri

- Kurdela İşi

- Pul Boncuk Dikişleri konularında eğitim almaktadırlar.

Ağu

2017 / 2018 Eğitim-Öğretim yılında; ilçemizde ve bağlı köylerde açılacak olan kurslarda ihtiyaç olması halinde ek ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere Geçici Sigortalı Usta Öğretici başvuruları alınacaktır.

Başvuru Tarihleri : 15 Ağustos- 15 Eylül

Haz

Mehmetler Kırsal Mahallemizdeki kursumuz sona erdi.

Haz

KOSGEB  işbirliğinde GİRİŞİMCİLİK KURSU başladı.Sayın Kaymakamımız Murat ATICI´nın da destek olduğu kursumuz devam ediyor.

May

Müdürlüğümüzce 1. Öğrenme Şenlikleri düzenlendi .Düzenlenen Etkinliğe Kepsut Kaymakamı Murat ATICI,Kepsut Belediye Başkanı İsmail CANKUL ,Daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Halk oyunları gösterisi ve engelli kardeşlerimizin Mehteran gösterisinin ardından standların açılışı yapıldı.

May

Mahmudiye Köyü´nde açmış olduğumuz Aşçı Çırağı kursunda başarılı olan kursiyerlerimize belgeleri törenle verildi.Törene Kaymakam Murat Atıcı, Jandarma Komutanı Anıl Kosalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Durmuş, daire amirleri ve müdürler katıldı.

Nis

Kepsut Hem İşKur İşbirliğinde Açılan KADIN ÜST GİYİM KURSU. Belge Töreni Sergi Açılışı yapıldı. Bükdere Mahallemizde gerçekleşen törene Kaymakam Murat ATICİ. Belediye Başkanımız Sayın İsmail CANKUL , İş Kur İl Müdürümüz Nazım BALCI ve idare amirleri katıldı.