BALIKESİR / KEPSUT - Halk Eğitim Merkezi

May

Projemiz kapsamında  27 Nisan -05 mayıs 2018 tarihleri arasında hareketlilik Almanyanın Weimar şehrinde gerçekleştirildi.

May

10 Mayıs 2018 tarihinde saat 10:30´da gerçekleştirilecek Öğrenme Şenliği ve Okuma Yazma Seferberliği kurslarının belge törenine tüm halkımız davetlidir.

Nis

Sayın Valimiz Okuma Yazma Seferberliği kapsamında açtığımız kursları 10.04.2018 Çarşamba günü ziyaret etti. Kursiyerlerimizle sohbet eden valimiz azimlerinden dolayı ayrıca kuriyerlerimizi tebrik etti

Mrt

Merkezi Sistem Sınav Uygulama Takviminde 17 - 18 Mart 2018 tarihinde yapılması kararlaştırılan 2.  Dönem Açık Öğretim Kurumları Sınavları, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Baskı Ünitesinde meydana gelen teknik arıza sebebiyle 31 Mart - 01 Nisan 2018 tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştır.

İşkur ile ortaklaşa açtığımız halı dokuma kursunda devam ediyor.

Ock

Usta Öğreticilerimizden KA1 projemize katılmak isteyenlerin 24/01/2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar dilekçe ile Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.

Ock

Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi (KA1) - Yetişkin Eğitimi Personelinin Öğrenme Hareketliliği kapsamında KEPSUT HEM´DE AB´DE projemiz kabul edildi.

Ara

BENGİ Projesi kapsamında  İlçe Kaymakamı Sayın Murat ATICI Aşçı Çıraklığı kursumuza katılan kursiyerleri ziyaret etti. Ziyarete İlçe Jandama Komutanı J.Yzb. Anıl KOSALI, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ahmet GİCE, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal DURMUŞ ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şerif BAYAR katıldı.    Kursiyerler ile birlikte kitap okuma etkinliğini yapan Kaymakam Sayın ATICI; kursiyerlere evde kitap okuyarak çocuklarına örnek olmaları ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın önemi üzerinde edilen sohbetin ardından etkinliğe son verildi.

Ara

Hotaşlar Köyü´ne açtığımız kurstan sonra üretim yapan İskender Bey ve Fatma Hanım´ı ziyaret ettik. Mantar yetiştiriciliğinin yanında solucan gübresi üretimi de yaptıklarını anlattılar.

Çok Kıymetli Öğrencimiz,

Açık öğretim okullarında okurken aynı zamanda meslek sahibi olmak ister misiniz?

Mesleki eğitim merkezlerinin ustalık programlarına kayıt olursanız;

• Meslek öğrenirken ücret alırsınız.

• İş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanırsınız.

• Açık öğretimde aldığınız dersleri saydırarak meslek lisesi diploması alırsınız ve teknisyen unvanına sahip olursunuz.

• 4 yıl sonunda ustalık belgesi alarak kendi işyerinizi açabilirsiniz.

• İş yerinizi açarken KOSGEB’den 50 bin TL hibe ve 100 bin TL de faizsiz kredi desteği alabilirsiniz.

MESLEĞİNİZİ EDİNİN, GELECEĞİNİZİ GARANTİ ALTINA ALIN

Kayıt için sizi en yakın Mesleki Eğitim Merkezine veya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bekliyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Ekm

Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz tarafından "BENGİ" Projesi değerler eğitimi kapsamında aşure hayrı yapıldı.

İlçemiz Çarşı Camiinde kılınan Cuma namazına müteakiben 850 kişiye dağıtılan aşure hayrına, İlçe Kaymakamımız Sayın Murat ATICI ve İlçe Daire Amirleri katıldı. Halkımızla sohbet eden Kaymakam ATICI, emeği geçen herkeze teşekkür etti.

Ekm

Hotaşlar Köyümüzde ki kursumuz devam ediyor.

Kursiyerlerimiz bu kursta :

- İşlemeye Hazırlık

- Desen Panosu

- Nakış Tasarımları

- Basit Nakış İğneleri

- Kurdela İşi

- Pul Boncuk Dikişleri konularında eğitim almaktadırlar.

Ağu

2017 / 2018 Eğitim-Öğretim yılında; ilçemizde ve bağlı köylerde açılacak olan kurslarda ihtiyaç olması halinde ek ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere Geçici Sigortalı Usta Öğretici başvuruları alınacaktır.

Başvuru Tarihleri : 15 Ağustos- 15 Eylül